یکی از کارمندان فدراسیون فوتبال ایران روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت در گفتگو با ایندیپندنت فارسی، از باز شدن پروندهای قضایی علیه ابوالفضل حسنزاده محمدی، رئیس کمیته انضباطی این فدراسیون، به اتهام دریافت رشوه از مالک باشگاه تراکتور خبر داد.
این در حالی است که حکم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران مبنی بر تبرئه شجاع خلیلزاده، مدافع باشگاه تراکتور، از محرومیت یک یا چند جلسهای، از روز سهشنبه با اعتراض گسترده خبرنگاران و هواداران فوتبال در ایران مواجه شده است و معترضان با اشاره به «حرکت غیراخلاقی» خلیلزاده در مسابقه با چادرملو، تبرئه این بازیکن را برخلاف برخورد با بازیکنان دیگر با اقداماتی مشابه دانستند و به ادامه حمایتهای مهدی تاج و فدراسیون فوتبال از باشگاه تراکتور اشاره کردند.
منبع مطلع ایندیپندنت فارسی در فدراسیون فوتبال ایران میگوید: «ابوالفضل حسنزاده اهل استان آذربایجان غربی است و پیش از این بارها در جمع همکاران، مانند هواداران فوتبال، از تراکتور دفاع میکرد. اما حالا پروندهای علیه این قاضی باز شده که در آن آمده است طی یک سال اخیر بیش از ۳۰ میلیارد تومان از اطرافیان محمدرضا زنوزی بهصورت دلاری، سهام بورسی یا سکه طلا به حسنزاده پرداخت شده است. امیدوارم سرانجام این پرونده بهزودی مشخص شود و مانند دیگر پروندههای اطرافیان تاج و بازداشتها در چندماه اخیر، ناگهان مختومه اعلام نشود.»
تعلیق حکم محرومیت چهار ماهه بیرانوند، چشمپوشی از شعارهای برخی هواداران در ورزشگاه یادگار امام تبریز، تبرئه هواداران تراکتور پس از سنگپرانی به هواداران پرسپولیس و نابینا شدن یکی از تماشاگران، نادیده گرفتن فحاشی خداداد عزیزی، مدیر تراکتور، به هواداران چادرملو و در نهایت تبرئه شجاع خلیلزاده پس از اهانت به هواداران چادرملو، چند نمونه از احکام عجیب کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در فصل جاری به سود باشگاه تراکتورند.
در آخرین مورد که رسانههای ایران آن را حرکتی «غیراخلاقی، زشت و زننده» توصیف میکنند، کمیته انضباطی فدراسیون با وجود رد ادعای باشگاه تراکتور مبنی مصدوم بودن خلیلزاده و اشاره او به کادر پزشکیــ در توجیه حرکتی که مرتکب شدــ این مدافع ملیپوش را تنها ۵۰۰ میلیون تومان جریمه کرد. در حالی که همین کمیته در دو فصل جاری، دستکم چهار بازیکن تیمهای پرسپولیس، سپاهان و گلگهر را تنها به دلیل شادی پس از گل یا رفتاری کاملا مشابه با خلیلزاده، دو جلسه از همراهی تیمشان محروم کرده بود.
روزنامه فرهیختگان از حکم تبرئه شجاع خلیلزاده با عنوان «ماستمالی» یاد کرد و وبسایت برنامه عادل فردوسیپور هم این حکم را «بهتآور» خواند.
در اتفاقی دیگر هم بهطور ناگهانی اعلام شد باشگاه چادرملو شکایتش را از بازیکنان و مدیران باشگاه تراکتور پس گرفته است؛ آنچه روزنامه ابرار ورزشی آن را «پادرمیانی منزجرکننده فدراسیون برای معامله تلخ چادرملو و تراکتور» توصیف کرد.
منتقدان میپرسند کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به چه دلیل شجاع خلیلزاده را تنها به جریمه نقدی محکوم کرد و فقط خواستار عذرخواهی این بازیکن شد و چطور این بازیکن تاثیرگذار در ترکیب تراکتور را بابت چنین رفتاری محروم نکردند؟ همچنین به چه دلیل شجاع خلیلزاده با چهار روز تاخیر به کمیته انضباطی فرا خوانده شد و در این مدت اجازه دادند تراکتور یک دیدار دیگر هم با حضور این بازیکن برگزار کند؟ از سوی دیگر چرا محرومیت تعلیقی شجاع خلیلزاده فعال نمیشود و این بازیکن از مصونیت برخوردار است؟
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیش از این محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه تراکتور، رئیس فدراسیون فوتبال ایران را به افشای اطلاعاتی درباره پروندههای فساد او تهدید کرده بود. این تهدید علنی مهدی تاج در نهایت به لغو محرومیت چهار ماهه علیرضا بیرانوند، دروازهبان تراکتور منجر شد. در ادامه، اخبار و گزارشهای متعددی هم درباره حمایتهای اطرافیان مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران، از باشگاه تراکتور و فشارهای دولتی به مهدی تاج برای صدور احکام انضباطی به سود این تیم منتشر شد.
همچنین، پرونده شکایت باشگاه پرسپولیس از علیرضا بیرانوند به اتهام فسخ غیرقانونی، به طولانیترین پرونده قضایی تاریخ فوتبال ایران تبدیل شده است، زیرا کمیته استیناف فدراسیون فوتبال، همچنان از اعلام نتیجه اعتراض پرسپولیسیها به حکم کمیته انضباطی برای تبرئه بیرانوند، خودداری میکند.
این در حالی است که جنجالهای پرونده بیرانوند بهقدری زیاد شده که پس از سر دادن شعارهای مختلف در ورزشگاههای ایران علیه بیرانوند، خود این دروازهبان اعلام کرد از طولانی شدن روند رسیدگی پروندهاش به ستوه آمده است و با قسم دادن ارکان قضایی فدراسیون فوتبال، درخواست کرد رای پروندهاش را اعلام کنند.
وبسایت فوتبال۳۶۰، متعلق به عادل فردوسیپور، نوشت: «این اتفاقها بهقدری پرابهام است که بدون تردید باعث رواج موج بیاعتمادی به ارکان قضایی فدراسیون فوتبال خواهد شد. به ویژه آنکه در این فصل تهدیدهای محمدرضا زنوزی که مستقیم مسئولان فدراسیون را نشانه رفته بود، نادیده گرفته شد تا این شایعه که مصلحتاندیشی زیادی از سوی کمیتههای انضباطی و استیناف صورت میگیرد، قوت بیشتری بگیرد.»